Zuiver Yoga

Integrale Hatha Yoga

De ‘integrale yogalessen’ zullen bestaan uit een combinatie van hatha yoga, pranayama en concentratie-, ontspanning-, meditatie-oefeningen. De reguliere Integrale Yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk, maar we bieden deze yoga ook aan voor specifieke doelgroepen als jongeren, ouderen of met een specifieke focus als ontspanning of juist gevorderd. In het lesrooster vind je dit terug.

Hatha Yoga zijn de lichaamshoudingen die we tijdens de les aannemen. Tijdens het aanhouden van de houding worden we bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking van de oefening. Het resultaat van Hatha Yoga is een gezond functionerend lichaam en leert men, door inspanning het lichaam te ontspannen.

Het stil maken van het ‘denken’ is nodig om de concentratie te kunnen richten. Tijdens mediteren komt men in aanraking met ‘mentale stilte’, een fundamentele ervaring binnen integrale yoga.

Pranayama zijn oefeningen die de ademhaling verbeteren, uitbreiden en beheersen. Door gebeurtenissen in het leven raken we af van de ‘natuurlijke ademhaling’, die we trachten terug te vinden of te benaderen doormiddel van pranayama.

Tijdens ontspanningsoefeningen worden we bewust van spanning op verschillende niveaus van ons ‘wezen’. Bewustwording hiervan en observatie is de eerste stap om te komen tot verdiepte ontspanning.