Zuiver Yoga

Geschreven door Dieudonnee

Yogadocent? Ik doe gewoon yoga met mensen!

Het is alweer november en we zijn voortvarend onderweg in de nieuwe Yogastudio. De eerste weken waren best wel even wennen, aan de nieuwe ruimte, maar ook zo ontzettend veel nieuwe gezichten. Gaaf dat inmiddels ruim 100 mensen onze studio wekelijk weten te vinden. De nieuwe gezichten van september zijn vertrouwd geworden en de 'oude garde' is gewend aan de nieuwe setting. Heel leuk om te zien dat jullie elkaar inmiddels kennen en dat de wekelijks nieuwe leden zo prettig worden opgenomen in de lessen.

Vanaf januari zal Ilona op de dinsdagavond lessen gaan geven. Eigenlijk kennen Ilona en ik elkaar al heel erg lang. Maar vorig jaar startte zij met het volgen van de yogalessen en daar hebben we eigenlijk opnieuw kennis gemaakt. Waar wij 'vroeger' beiden best een muur hadden staan, allebei op een geheel andere manier, liepen wij letterlijk met een boog om elkaar heen, althans ik sowieso om haar heen. Nu besef ik dat ik 'haar' nooit echt heb gezien. Ik heb niet echt naar haar gekeken. Ik leefde aan de buitenkant en bekeek mensen aan de buitenkant. Ik ben zo blij met onze tweede ontmoeting, want wat een mooi, eerlijk, zacht en rustgevend persoon is Ilona. Zo fijn en dankbaar dat zij haar plek in de Yogastudio heeft gevonden en een aanvulling in het lesaanbod gaat verzorgen. Die lessen van Ilona worden een warm bad!

Maar wat zeg je dan als iemand vraagt: 'Wat doe jij voor werk?'

O, ja wat ik ook graag nog even wil delen. Ik worstel met de naam 'yogadocent'. Ik voel mij namelijk niet echt een docent. Ik doe gewoon yoga met mensen. Alles wat je ervaart tijdens de lessen en naar aanleiding van de lessen is iets in jezelf, dat doe je zelf en dat ben je zelf. Het enige wat ik doe is het moment te creëren waar je de ruimte vindt om yoga te doen. Alle ervaringen van de lessen zijn voor en door jou. Maar wat zeg je dan als iemand vraagt, 'wat doe jij voor werk'? Wat zou jij zeggen? 'Yoga initiator'? 'Ik doe yoga met mensen'? Ok, shoot! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën. De leukste zal ik plaatsen op mijn LinkedIn! Beloofd!

Afgelopen vrijdag is er voor het eerste een klein kluitje leerlingen van de st. Jozef Mavo gekomen. Jeeeeez!! wat heftig was dat zeg! Ze hadden zich al helemaal lopen opfokken op school over het feit dat ze naar 'yoga' zouden gaan. Ze vonden het dus best wel buiten hun comfortzone en voor mij was dat eigenlijk niet anders. At the end, (na het wegsturen van 1 leerling, die na een hoop clownetten zeehond geluiden ging maken bij 'de hond omhoog') waren ze eind van de les allemaal vertrokken, geestelijk dan. Toen ze muisstil lagen en zienbaar even de mede leerlingen vergeten waren en het ongemak verdwenen was, dacht ik YES, DIT IS GAAF! Aanstaande vrijdag komt er een vers clubje leerlingen. Als aanpassing hebben we dat ze er van tevoren ook voor mogen kiezen niet mee te doen. Zodat ze uit eigen beweging op de mat gaan zitten. Ik verwacht dat dat de spanning wat zal weghalen. Maar we zullen zien hoe lang het gegiechel deze keer zal duren. In het nieuwe jaar ben ik wel van plan een tienerles op te zetten. Gewoon een yogales, maar dan voor tieners. De komende weken kijk en leer ik van deze leerlingen van de st. Jozef. en hoop ik dat ik ze niet te veel afschrik, maar ze ook ergens mag inspireren, dat wellicht voor betekenis mag zijn in hun latere leven!

Vanaf nu ga ik proberen mijn ervaringen zo veel mogelijk te delen middels deze soort blogs. Maar ik zal zeker de interactie met jullie als lezer opzoeken, zodat we wellicht meerdere ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen inspireren. Daarom zou ik jullie concreet willen vragen of je zou willen delen wat yoga voor jou betekent, hoe het voor jou werkt of wat je erin vindt. Een paar steekwoorden of een heel verhaal, wat jij erover kwijt wilt wat andere mogen weten. Stuur me een mailtje, appje, vlogje 😉

Voor nu een mooie week, met mooie lessen en we keep in touch!

Liefs, Dieudonnee

Share on facebook
Delen op Facebook